• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

BMW E63 E64 M6 5.0 V10 motorcode S85

De BMW M6 met een dikke V10

Deze 5.0L V10 motor is viermaal in de prijzen gevallen voor “Engine of the year”. Dankzij deze motor is de BMW M6 wellicht de meest legendarische BMW M6 ooit! Dit is de enige V10 in een productieauto met een vermogen van meer dan 500pk!

Drijfstanglagers

Belangrijk bij de E63 M6 is dat u de drijfstanglagers tijdig vervangt. Dat betekent vervanging om de 100 dkm en om de 60 dkm bij circuitgebruik.
PROCAR vervangt de lagers door nieuwe originele en de revisie wordt altijd uitgevoerd in combinatie met een oliewissel van Castrol 10w60 edge fst.
Wij adviseren altijd om de vanos interne leiding mee te vervangen bij de vervanging van de drijfstanglagers. Deze leiding is gevoelig voor lekkages, wat gevolgen geeft voor de werking van de vanos. Een ratelend geluid is dan vaak het teken aan de wand dat er sprake is van lekkage en schade aan de vanos.

Vanospomp en -ventielen

De vanospomp kan de normale oliedruk opschroeven naar meer dan 100 bar. Deze druk is nodig om de vanosverstellers snel en nauwkeurig te bedienen. De oliedruk loopt vanuit de pomp naar de vanos ventielen en op zijn beurt naar de versteller. Een versleten vanospomp of defecte ventielen komen regelmatig voor bij deze motoren. Door middel van een druktest en een speciale vanosventieltest kunnen de monteurs van PROCAR de toestand bepalen van deze cruciale onderdelen.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl. Ook kunt u hieronder het formulier invullen – dan bellen wij u terug.

Gasklepstelmotorstoring

Bij de V10 S85 zijn er twee gasklepstelmotoren tussen de cilinderbanken geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de individuele gaskleppen apart worden aangestuurd. Wanneer de tandwielen aan de binnenzijde zijn versleten, ontstaat er een storing. PROCAR verhelpt deze storing door het plaatsen van een verbeterd tandwielstelsel, welke deels van metaal en deels van kunststof is. Dit is een goedkopere optie dan het plaatsen van een nieuwe originele gasklep.

SMG 3 storingen

Een versnellingsbak met een top van meer dan 300km/h komt niet geheel zonder gebreken. De koppeling gaat gemiddeld 100 dkm mee en de Smg bak kent vele storingen. PROCAR heeft vele onderdelen op voorraad om een juiste diagnose te stellen.

Brandstofsysteem

Het brandstofsysteem is zeer complex bij de V10, omdat deze beschikt over twee pompen, een speciaal filter en een computer om de 507pk te leveren. Helaas kent ook hier het systeem zijn gebreken. De monteurs van PROCAR hebben veel ervaring in het oplossen van problemen bij de V10.

Wilt u een afspraak maken, bel dan 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl. U kunt ook hiernaast het formulier invullen, dan bellen wij u terug.

GRATIS OFFERTE

Beschrijf uw aanvraag: