• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

BMW chiptuning Zwolle

Bereken je vermogen


gespecialiseerd in bmw chiptuning

Procar is dé specialist in chiptuning voor BMW. Wilt u uw auto sneller en/of zuiniger laten maken? Dan bent u bij Procar in Zwolle aan het juiste adres. Al vele auto’s, vanuit heel Nederland, gingen u voor. Door de jaren heen hebben we heel veel kennis en ervaring opgedaan rondom dit mooie automerk. Doordat wij ons volledig op BMW focussen kennen wij de auto’s door en door. Met die kennis, passie en uiterste precisie kunnen wij op een juiste en veilige wijze uw BMW voorzien van chiptuning. Weet u niet waar u moet beginnen, maar wilt u wel het beste uit uw auto halen? Neem gerust eens contact met ons op! Wij kijken graag wat er voor uw auto mogelijk is!

BMW M3
F80

STAGE 1 CHIPTUNE:

+56 PK
+76 KOPPEL

HOE WERKT CHIPTUNING

Chiptuning houdt in dat we uw auto sneller en/of zuiniger maken. Dat doen we door uw auto meer vermogen te geven, zodat de auto minder hard hoeft te werken voor dezelfde prestaties. Chiptuning is een ingewikkeld proces, waar veel technische kennis voor aanwezig moet zijn om dit goed uit te voeren. Uw BMW is bij ons in goede en veilige handen. Op elke automotor is tijdens de productie een maximum vermogen ingesteld ter bescherming van de motor. Zo kan de motor onder slechte omstandigheden nog steeds goed functioneren. Maar de motor kan veel meer aan! Het ingestelde maximum ligt ver onder de grens van wat de motor aankan. Daarom kunnen wij met chiptuning veel voor u betekenen en helemaal wanneer er in uw auto al een turbomotor zit. Wij leveren maatwerk en hebben voor iedere auto een passende oplossing!

Wist u al dat de ECU van de motor niet meer geopend hoeft te worden om de auto te tunen? Bij Procar is tunen via OBD voor de meeste BMW’s en Mini’s nu mogelijk. Met OBD tuning wordt de ECU in uw auto geoptimaliseerd. Op die manier lezen wij de originele data, die door de fabrikant is bepaald, uit uw auto. Vervolgens passen wij die data aan en zetten wij die weer veilig terug. OBD tuning is de opvolger van chiptuning, hierbij wordt de chip niet vervangen, maar herschreven. Wij kunnen dus op meerdere manieren uw auto tunen en zo sneller en zuiniger maken!

STEL JE VRAAG

Benzine motoren

Voordat u uw benzinemotor laat tunen is het wel belangrijk om te weten dat uw BMW goed en regelmatig onderhouden moet zijn. Soms hebben onderdelen slijtage en/of vervuiling. Om een benzinemotor goed te kunnen tunen controleren wij vooraf eerst de motor en geven wij u hierbij een passend en eerlijk advies.

Diesel motoren

Tijdens het tunen van een dieselmotor optimaliseren we de start van de injectie, zodat de optimale koppelpiek van de verbrandingsgolf op het juiste moment valt. Voordat we starten met tunen kijken we eerst of de dieselmotor in een goede staat is. Een veel voorkomend probleem bij dieselmotoren is een vervuild roetfilter.

De optimale afstelling

Bij Procar gaan we voor de juiste afstelling en halen we het beste uit uw auto op een veilige, kundige en verantwoorde manier. Om uw auto optimaal en naar uw wensen te laten functioneren is een optimale afstelling van essentieel belang. Wij kunnen de software die u bij de aankoop van uw BMW heeft ontvangen tunen, maar wij gaan nooit zomaar tunen. Vooraf kijken wij eerst of uw auto gezond genoeg is om er meer vermogen uit te halen. Soms komt het voor dat er onderliggende problemen of storingen zijn. Dat zullen wij direct zien omdat wij een specialist zijn en weten wat de gevoelige punten zijn. Mocht er sprake zijn van een storing of slijtage, dan kunnen wij dat voor u oplossen. Samen met u maken we een plan van aanpak en kijken we waar we die winst kunnen behalen.

De software en hardware van uw BMW stellen we exact op elkaar af met als eindresultaat een optimaal presterende auto. Om dat te kunnen realiseren maken we gebruik van goede software. Achteraf controleren we de motor grondig om er op toe te zien of we het door u gewenste resultaat hebben behaald.

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Specialist in BMW /// DRIVEN BY PASSION

DSC_1083

RECENTE PROJECTEN

Van de snelste raceauto’s tot auto’s voor dagelijks gebruik, wat hebben we al veel gave auto’s mogen tunen. Wij werken vaak met projectauto’s en daarbij kijken wij heel goed naar de wensen van de klant. Heeft u een auto waarbij u een totaalpakket aan aanpassingen wilt? Kom gerust een langs! Wij horen uw wensen aan en van daaruit geven wij een passend en vakkundig advies, dat binnen uw budget valt.

Naast het tunen van uw auto kunnen wij nog veel meer voor u betekenen. Wij kunnen ons voorstellen dat u een perfecte auto uit de garage wilt zien komen. Bij Procar halen we het beste uit uw auto voor een perfect eindresultaat. Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor overige diensten zoals: motorrevisie, onderstelaanpassing, remmen upgrade, uitlaataanpassing, compressorombouw, verlagen, montage spoilers en splitters, powerflex rubbers upgrade en sportuitlijning. Kortom, een totaalpakket.

Wanneer u meerdere van de bovenstaande opties wilt laten uitvoeren dan zal uw auto enkele weken of maanden bij ons op de brug komen te staan om het gewenste eindresultaat te behalen. Wij houden u tijdens het gehele proces op de hoogte en bespreken waar nodig de ontwikkelingen met u door. Heeft u vragen? Kom gerust eens binnenlopen! U bent altijd welkom!

voor en na chiptuning

dE VOORDELEN VAN CHIPTUNING

MEER VERMOGEN

Wist u dat de motor van uw auto na chiptuning gemiddeld 25% meer koppel- en motorvermogen heeft? Dat hogere vermogen is natuurlijk een prettige bijkomstigheid voor de autosport!

MEER Koppel

Na chiptuning heeft uw auto meer koppelkracht, waardoor u sneller kunt optrekken of gemakkelijker een helling kunt oprijden. Kortom, de koppel is de draaiende kracht achter uw motor. Wilt u ook meer Pk’s?

ZUINIGER RIJDEN

Laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet een zuinigere auto? Meer vermogen én zuiniger rijden is mogelijk! Wanneer u na de chiptuning dezelfde rijstijl aanhoudt als voor de chiptuning, dan kan het maar zo zijn dat uw auto zuiniger is.