• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

BMW E90/E92/E93 M3 V8 4,0 L S65

De BMW E90 M3 is een toerenjager!

Wanneer u een snelle rijstijl heeft en graag hoog in de toeren rijdt, dan is de S65 V8 die in de BMW E90 ligt dé motor – opgebouwd op basis van de M5 V10! Wat een geweldig apparaat! De enige generatie M3 die met een V8 is uitgerust!

Drijfstanglagers

Let op dat u de drijfstanglagers bij deze auto’s op tijd vervangt, om de 100 dkm en om de 60 dkm bij circuitgebruik. Bij PROCAR worden de lagers vervangen door nieuwe originele. De revisie wordt altijd tegelijk uitgevoerd met een oliewissel van Castrol 10w60 edge fst.

 

Gasklepstelmotor storing

Bij de V8 S65 zijn er twee gasklepstelmotoren tussen de cilinderbanken geplaatst die het mogelijk maken om de individuele gaskleppen aan te sturen. Wanneer de tandwielen aan de binnenzijde zijn versleten geven deze vaak storing. Door het plaatsen van een verbeterd tandwielset dat deels van metaal en deels van kunststof is, wordt dit probleem verholpen. Hiermee bent u voordeliger uit dan wanneer u een nieuwe, originele gasklep plaatst.

Betrouwbare V8 motor

Deze motor is wellicht wel de meest betrouwbare V8 motor voor een BMW M. Minder problemen dan zijn voorganger, maar ook deze motor verdient natuurlijk de nodige aandacht. Bij PROCAR is alle kennis en kunde aanwezig om uw V8 motor te onderhouden en natuurlijk voeren wij ook alle overige werkzaamheden uit aan uw auto.

Onderhoud BMW E90 E92 E93 M3

Wij hebben ons in de afgelopen 10 jaar verdiept in de lijn van BMW. De motoren zijn ontwikkeld vanuit de racerij van BMW. Om racerij- en straatgebruik te combineren voor de commerciële markt hebben deze motoren de juiste aandacht, kennis en het juiste gereedschap nodig. De passie van PROCAR heeft er voor gezorgd dat wij nu over de nodige kennis beschikken om deze motoren te onderhouden en repareren.

Bel voor het maken van een afspraak met 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl. Vult u hiernaast het formulier in, dan bellen wij u terug!

GRATIS OFFERTE

    Beschrijf uw aanvraag: