• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

Het verhaal achter PROCAR

“Ik ben geboren in Iran, maar sinds mijn 2e ben ik al in Nederland. Mijn vader pakte in 2003 het ondernemerschap weer op, nadat hij dit in Iran moest beëindigen.

We begonnen toen met één brug en één gereedschapskist, in een pand van 200 m2. Mijn vader en ik werkten hier samen aan alle merken auto’s. Veel van onze klanten van toen komen nog steeds bij ons en dat is toch wel bijzonder.

Na twee jaar te hebben gewerkt in dit kleinere pand zijn wij verhuisd naar de Edisonstraat 10 in Zwolle. Daar hadden we twee bruggen en konden we het werk goed aan! Langzaamaan groeide het bedrijf – steeds meer klanten wisten ons te vinden.”

Als je het doet, doe je het goed – anders niet

“Als je het doet, doe je het goed – anders niet. Dat was mijn motto altijd en nu nog steeds. Gedreven zijn, jezelf overtreffen en nooit opgeven. Hiermee konden wij onze klanten goed helpen in de 13 jaar dat wij aan de Edisonstraat gevestigd zaten. In 2008 verliet mijn vader het bedrijf en ging met pensioen.

Hierna moest ik het even alleen doen, maar mijn vrouw Angelique wilde het graag samen verder met mij oppakken. Dat doen we tot op heden nog steeds en dat bevalt ons heel goed!”

BMW specialisatie

“Sinds 2009 zijn wij ons meer gaan richten op BMW en BMW M. Ik heb sinds dat ik mijn rijbewijs heb altijd BMW gereden. Ik heb grote passie voor en interesse in BMW; ik word er ‘s ochtends mee wakker en ga er ‘s avonds weer mee naar bed. Mijn vrije tijd besteed ik met lezen over en kijken naar BMW’s – ik wil altijd méér weten, méér kennis hebben…

Hierna zijn wij sterk gegroeid, wat het mogelijk heeft gemaakt om meerdere bruggen en meer gereedschap aan te schaffen. Ook qua personeel zijn wij gegroeid en iedereen doet wat hij of zij leuk vindt om te doen.”

Onze BMW kennis

“Soms vragen mensen mij hoe ik alles weet over de auto’s in onze werkplaats. Mijn passie voor auto’s is al begonnen toen ik nog heel jong was. Vanaf het moment dat ik met auto’s kon spelen, haalde ik ze al uit elkaar. Net nieuw uit de verpakking – een uur later was het autootje ‘gedemonteerd’. Ik was altijd nieuwsgierig hoe het er van binnen uitzag. Ik wilde weten hoe ik iets kon maken als het kapot was. En dat is eigenlijk zo gebleven.
Ik zocht het liefst de moeilijke kant op – van repareren. Vervangen kan iedereen wel!

Later werden de speelgoedauto’s echte auto’s. Ik oefen altijd op eigen auto’s – zelfs nu nog, als ik iets nieuws wil proberen. Je leert alleen maar door het ook een keer fout te doen. Dat doe ik dus op eigen auto’s, niet op die van onze klanten.
Veel avonden en weekenden was ik onder de brug of een motorkap te vinden en daardoor heb ik veel ervaring opgedaan. Zo heb ik ook de monteurs bij ons goed opgeleid en zijn de auto’s van klanten bij iedereen die bij PROCAR werkt in goede handen.”

De volgende stap…

“Na 13 jaar aan de Edisonstraat zijn wij ook daar uit ons jasje gegroeid. In 2018 verhuizen wij naar een groter pand aan de Marsweg 55a in Zwolle met bijna 500 m2 aan werkplaats en 350 m2 showroom! Hier kunnen wij eindelijk onze werkzaamheden uitbreiden. Naast regulier onderhoud aan alle merken, maken wij binnen PROCAR nu een duidelijk onderscheid tussen de verschillende activiteiten. Zoals BMW service, BMW M service, BMW autosport, verkoop occasions, verkoop onderdelen nieuw en gebruikt BMW en service overige merken.

Te groot willen wij eigenlijk niet worden, want persoonlijk contact met de klanten vinden wij nog altijd erg belangrijk. Dat onderscheidt ons ook van de merkdealer. Daarom kiezen steeds meer klanten voor ons: betaalbaar, persoonlijk contact en passie voor ons vak!

Ja, wij zijn BMW liefhebbers, maar elk automerk is bij ons in vertrouwde handen! Graag tot ziens bij PROCAR!”