• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

BMW E39 M5 / E52 Z8 5.0L V8 motorcode S62

De BMW E39 M5 – een tijdloos model

Veel BMW-fans beschouwen de E39 M5 als de laatste echte M5. Een pure sportauto, zonder ingewikkelde computersystemen, maar wel met een dikke V8 motor die 400 pk door de achterbanden pompt.

Drijfstanglagers op tijd vervangen

Belangrijk bij de E39 M5 is dat u de drijfstanglagers op tijd vervangt om de 100 dkm en 60 dkm circuitgebruik. PROCAR vervangt de lagers met nieuwe originele exemplaren. De revisie wordt altijd gecombineerd uitgevoerd met een oliewissel van Castrol 10w60 edge fst.

Distributieketting en geleiders

Een zeer bekend probleem bij de E39 M5 is de versleten kettinggeleider tussen de twee cilinderbanken in. Vaak vervangen wij deze al preventief in combinatie met een vanos revisie. Dit is een arbeidsintensieve klus, maar zeker noodzakelijk als het gaat om het waarborgen van de betrouwbaarheid. Stukjes gebroken kettinggeleider vallen namelijk in de carterpan, waardoor de oliepomp verstopt kan raken. Daarom is het dus belangrijk om de ketting en geleiders op tijd te laten vervangen. Bel PROCAR voor het maken van een afspraak!

Vanos revisie E39 M5

Merkt u dat uw E39 M5 inhoudt onderin de toeren? Of een ratelend geluid produceert? Dan is misschien wel de vanos aan revisie toe. De versleten onderdelen in het vanossyteem vervangt de deskundige PROCAR-monteur door een verbeterde variant die langer zal meegaan en beter zal presteren.

Bij de vanosrevisie kunnen wij meerdere werkzaamheden combineren, waardoor u weer kosten bespaart.

Onderhoud BMW E39 M5

De afgelopen 10 jaar hebben wij ons bij PROCAR verdiept in deze lijn van BMW, waarin motoren worden gebruikt die ontwikkeld zijn uit de BMW-racerij. Om racerij en straatgebruik te combineren voor de commerciële markt hebben deze motoren de juiste aandacht, kennis en het juiste gereedschap nodig. Laat uw BMW-motor onderhouden en repareren door PROCAR – dan weet u zeker dat het goed gebeurt!

Bel 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl voor het maken van een afspraak of vul hiernaast het formulier in en wij bellen u terug!

GRATIS OFFERTE

Beschrijf uw aanvraag: