• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

E46 M3 / Z4M 3,2 L motorcode S54

BMW E46 M3 beste 6 cilinder van BMW M

De BMW E46 M3 heeft misschien wel de beste 6 cilinder van de BMW M. De S54 is één van de betrouwbaarste BMW M motoren ooit. Er zijn natuurlijk wel wat aandachtspunten die ons goed bekend zijn. Met het juiste onderhoud en onze expertise kunt u optimaal genieten van uw M3 zonder maar enige zorgen te maken.

Scheuren in achteras

Scheuren in de achterasbevestiging komen regelmatig voor bij een E46 M3. Wij herstellen de scheuren en verstevigen deze met versterkingsplaten die over de originele bevestiging worden gelast. Dit wordt gecombineerd met speciale powerflex rubbers die vlak tegen de bodem aan liggen om het bonken van de achteras te voorkomen.

 

Drijfstanglagers

Let op dat u de drijfstanglagers bij deze auto’s op tijd vervangt om de 100 dkm of 60 dkm bij circuitgebruik. Doordat de motoren vrij veel toeren maken kunnen de lagers op den duur slijtage vertonen wat eventueel tot motorschade lijdt.

Vanos revisie E46 M3

Merkt u dat uw E46 M3 inhoudt onderin de toeren? Of een ratelend geluid produceert? Dan is misschien wel de vanos aan revisie toe. De versleten onderdelen in het vanos syteem worden vervangen door een Beisan seal en anti ratel kit, die langer meegaan en beter zullen presteren.

Bij de vanos revisie kunnen wij meerdere werkzaamheden combineren, waardoor u weer kosten bespaart. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van de klepspeling.

BMW E46 SMG versnellingsbak

De fantastische sequentiële SMG 2 versnellingsbak die in de BMW E46 M3 zit, is eigenlijk een geautomatiseerde handbak die razendsnel kan schakelen. Dit gaat natuurlijk gepaard met een hoop elektronica en dat kan storingen geven.

Wij hebben veel ervaring met SMG storingen en onze monteurs zijn in staat om de meeste storingen snel op te lossen. In ons magazijn hebben we veel gebruikte onderdelen. Die gebruiken wij om onderdelen te testen, zodat deze niet eerst nieuw aangeschaft hoeven te worden. Dit bespaart u veel kosten!

Ook voor het reguliere onderhoud en reparaties is uw E46 M3 bij ons in uitstekende handen. Bij ons zijn alle kwalen wel bekend zodat wij snel en gerichter te werk kunnen gaan als het gaat om storingen of defecten aan uw M3.

Bij vragen neemt u gerust contact op met 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl. Vult u hiernaast het formulier in, dan bellen wij u terug!

GRATIS OFFERTE

    Beschrijf uw aanvraag: