• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

E46 M3 / Z4M 3,2 L motorcode S54

BMW E46 M3 beste 6 cilinder van BMW M

De BMW E46 M3 is misschien wel de beste 6 cilinder van de BMW M serie. De S54 is één van de betrouwbaarste BMW M motoren ooit. De S54 en het E46 onderstel heeft wel wat verbeterpunten hier en daar maar daar helpen wij u uiteraard graag mee.

Drijfstanglagers

Belangrijk van de BMW E46 M3 is dat u de drijfstanglagers bij deze auto’s op tijd vervangt. Op tijd betekent om de 100 dkm bij normaal gebruik op de weg en om de 60 dkm bij circuit gebruik. De lagers worden bij PROCAR door nieuwe originele vervangen. De revisie wordt altijd uitgevoerd in combinatie met een oliewissel van Castrol 10w60 edge fst.

Scheuren in achteras

Scheuren in de achterasbevestiging komen regelmatig voor bij een E46 M3. PROCAR herstelt de scheuren en verstevigt deze met versterkingsplaten die over de originele bevestiging worden gelast. Dit wordt gecombineerd met speciale powerflex rubbers die langer meegaan dan originele.

Achteras draagarm rubbers

De voorste rubbers van de achterdraagarmen worden met sterkere rubbers in combinatie met de opvulschijven vervangen. Hierdoor bestaat er minder kans van scheuren in de rubbers.

Vanosrevisie E46 M3

Wanneer uw E46 M3 een ratelend geluid produceert of inhoudt onderin de toeren, dan is misschien de vanos van uw BMW wel aan revisie toe. De versleten onderdelen in het vanossyteem worden door de monteurs van PROCAR vervangen door een verbeterde variant. Deze gaat langer mee en presteert beter.

Bij de vanosrevisie kunnen meerdere werkzaamheden gecombineerd worden, waardoor de kosten lager uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van de klepspeling.

BMW E46 SMG versnellingsbak

De fantastische sequentiële SMG 2 versnellingsbak die in de BMW E46 M3 zit, is eigenlijk een geautomatiseerde handbak die razendsnel kan schakelen. Dit gaat natuurlijk gepaard met een hoop elektronica en dat kan storingen geven.

PROCAR heeft veel ervaring met deze storingen en onze mensen zijn in staat om de meeste storingen snel op te lossen.
In ons magazijn hebben we vele gebruikte onderdelen. Die gebruiken wij om onderdelen te testen, zodat deze niet eerst nieuw aangeschaft hoeven te worden. Dit bespaart u veel kosten!

Ook voor het reguliere onderhoud en reparaties is uw E46 M3 bij PROCAR in uitstekende handen.

Bij vragen neemt u gerust contact op met 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl. Vult u hiernaast het formulier in, dan bellen wij u terug!

GRATIS OFFERTE

Beschrijf uw aanvraag: