• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

BMW E60 E61 E63 E64 M5/M6 5.0 V10 S85!

De BMW M5 en M6 met een V10!

Deze 5.0L V10 motor is viermaal in de prijzen gevallen voor “Engine of the year”. Dankzij deze motor is de M5 en de M6 wellicht de meest legendarische BMW’s ooit. Dit is de enige V10 in een productieauto met een vermogen van meer dan 500pk!

Drijfstanglagers

Let op dat u de drijfstanglagers bij deze auto’s op tijd vervangt om de 100 dkm of 60 dkm bij circuitgebruik. Doordat de motoren vrij veel toeren maken kunnen de lagers op den duur slijtage vertonen wat eventueel tot motorschade lijdt. Wij adviseren altijd om de vanos interne leiding ook direct mee te vervangen bij de vervanging van de drijfstanglagers. Deze leiding is gevoelig voor lekkages met als gevolg dat de vanos begint te ratelen en zijn werking verliest.

 

Vanospomp ,ventielen en leiding

De vanospomp kan de normale oliedruk opschroeven naar meer dan 100 bar. Deze druk is nodig om de vanosverstellers snel en nauwkeurig te bedienen. De oliedruk loopt vanuit de pomp naar de vanosventielen en op zijn beurt naar de versteller. Een versleten vanospomp, defecte ventielen of lekke vanos leiding komen regelmatig voor bij deze motoren. Wij bepalen vooraf via een druktest en speciale vanosventieltest de toestand van deze cruciale onderdelen.

 

Heeft u vragen of wilt u een offerte? Belt u dan met 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl.
Vult u hieronder het formulier in, dan bellen wij u terug!

 

Gasklepstelmotor storing

Bij de V10 S85 zijn er twee gasklepstelmotoren tussen de cilinderbanken geplaatst die het mogelijk maken om de individuele gaskleppen aan te sturen. Deze geven vaak een storing wanneer de tandwielen aan de binnenzijde zijn versleten. De printplaat op de gasklep kan hierdoor ook nog doorbranden met als gevolg dat de complete gasklep vervangen moet worden. Wij kunnen voor u een gereviseerde gasklep monteren met levenslange garantie waarbij de onderdelen op de printplaat vervangen zijn door een betere variant om de levensduur van de gasklep verlengen. Hiermee bent u goedkoper uit als wanneer u een nieuwe originele gasklep zou plaatsen.

SMG 3 storingen

De versnellingsbak die een top van meer als 300km/h kent komt niet geheel zonder gebreken. De koppeling gaat gemiddeld 100 dkm mee en de SMG bak kent vele storingen. Voor ons bekend terrein! Wij hebben veel ervaring met SMG storingen en onze monteurs zijn in staat om de meeste storingen snel op te lossen. In ons magazijn hebben we veel gebruikte onderdelen. Die gebruiken wij om onderdelen te testen, zodat deze niet eerst nieuw aangeschaft hoeven te worden. Dit bespaart u veel kosten!

Brandstofsysteem

Het brandstofsysteem is zeer complex bij de V10, omdat deze beschikt over twee pompen, een speciaal filter en een computer om de 507pk te leveren. Helaas ook hier kent het systeem zijn gebreken, maar bij ons is alle kennis aanwezig om eventuele defecten deskundig te verhelpen.

Bel 038-4607499, mail ons op info@autoserviceprocar.nl of vul hiernaast het formulier in! Wij helpen u graag!

GRATIS OFFERTE

    Beschrijf uw aanvraag: