• Ma - Vrij: 08:30 - 17:30
  • Marsweg 55a - 8013 PE ZWOLLE
  • 038-4607499

BMW E60 E61 M5 5.0 V10 motorcode S85

De BMW M5 met een dikke V10

Deze 5.0L V10 motor is viermaal in de prijzen gevallen voor “Engine of the year”. Dankzij deze motor is de BMW M5 wellicht de meest legendarische BMW M5 ooit! Dit is de enige V10 in een productieauto met een vermogen van meer dan 500pk!

Drijfstanglagers

Let op dat u de drijfstanglagers bij deze auto’s op tijd vervangt: om de 100 dkm en om de 60 dkm circuitgebruik. PROCAR voert de revisie altijd uit in combinatie met een oliewissel van Castrol 10w60 edge fst. De drijfstanglagers worden door originele nieuwe vervangen. Wij adviseren altijd om de vanos interne leiding ook direct mee te vervangen bij de vervanging van de drijfstanglagers. Deze leiding is namelijk wat gevoelig voor lekkages met als gevolg dat de vanos begint te ratelen en zijn werking verliest.

Vanospomp en -ventielen

De vanospomp kan de normale oliedruk opschroeven naar meer dan 100 bar. Deze druk is nodig om de vanosverstellers snel en nauwkeurig te bedienen. De oliedruk loopt vanuit de pomp naar de vanosventielen en op zijn beurt naar de versteller. Een versleten vanospomp of defecte ventielen komen regelmatig voor bij deze motoren. PROCAR bepaalt vooraf via een druktest en speciale vanosventieltest de toestand van deze cruciale onderdelen.

Heeft u vragen of wilt u een offerte? Belt u dan met 038-4607499 of mail ons op info@autoserviceprocar.nl.
Vult u hieronder het formulier in, dan bellen wij u terug!

Gasklepstelmotorstoring

Bij de V10 S85 zijn er twee gasklepstelmotoren tussen de cilinderbanken geplaatst die het mogelijk maken om de individuele gaskleppen aan te sturen. Deze geven vaak een storing wanneer de tandwielen aan de binnenzijde zijn versleten. PROCAR plaatst in dat geval een verbeterd tandwielstelsel dat deels van metaal en deels van kunststof is. Hiermee bent u goedkoper uit als wanneer u een nieuwe originele gasklep zou plaatsen.

SMG 3 storingen

De versnellingsbak die een top van meer als 300km/h kent komt niet geheel zonder gebreken. De koppeling gaat gemiddeld 100 dkm mee en de Smg bak kent vele storingen. Voor PROCAR bekend terrein! Wij hebben vele onderdelen op voorraad om een juiste diagnose te stellen.

Brandstofsysteem

Het brandstofsysteem is zeer complex bij de V10, omdat deze beschikt over twee pompen, een speciaal filter en een computer om de 507pk te leveren. Helaas ook hier kent het systeem zijn gebreken, maar bij PROCAR is alle kennis aanwezig om eventuele defecten deskundig te verhelpen.

Bel 038-4607499, mail ons op info@autoserviceprocar.nl of vul hiernaast het formulier in! Wij helpen u graag!

GRATIS OFFERTE

Beschrijf uw aanvraag: